แป้งเค้ก 3 ถ้วย เบคกิ้งโซดา 1 ½ ช้อนชา ผงฟู 1 ½ ช้อนชา เกลือป่น ½ ช้อนชา เนื้อกล้วยหอมสุกงอม 1 ¾ ถ้วย น้ำตาลทราย 1 ½ ถ้วย ไขไก่ 1 ฟอง นมข้นจืด 1 ถ้วย น้ำส้มสายชู 1 ช้อนชา น้ำมันพืช ½ ถ้วย
Ingredients
3 c. cake flour 1 ½ tsp. baking soda 1 ½ tsp. baking powder ½ tsp. salt 1 ¾ ripped banana 1 ½ c. sugar 1 egg 1 c. evaporated milk 1 tsp. distilled vinegar ½ c. vegetable oil
1. ร่อนแป้งเค้ก ผงฟู เบคกิ้งโซดา 1 ครั้ง ใส่เกลือ พักไว้
Add together cake flour, baking soda and baking powder, add salt and set aside.
2. ตีกล้วยหอมกับน้ำตาลทรายและน้ำมันด้วยความเร็วปากลางประมาณ 7-8 นาที จนเข้ากันดี ใส่ไข่
Beat together banana and sugar in the mixture with medium speed for 7-8 minutes until incorporated and add egg.
3. ผสมนมข้นจืด น้ำมัน กับน้ำส้มสายชู เทใส่ในส่วนผสมของกล้วยสลับกับแป้งทีละน้อย ตีรวมกันจนเข้ากันดี
Mix together evaporated milk, vegetable oil and distilled vinegar and gradually add to the banana mixture, alternatively with the mixture of flour, mix until combined.
4. ตักหยอดในถ้วย อบไฟ 225-240 C ประมาณ 10-15 นาที
Divide the batter to lined paper cups, fill to ¾ full and bake in preheated 225-240 C oven for 10-15 minutes.
5. พร้อมเสิร์ฟ
Ready to serve.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น